Παλιά μηνύματα

17 Ιουλίου 2022: Η επόμενη Εργασιακή χρήση για την τοποθέτηση καλωδίων για φωτισμό των τοίχων λαμβάνει χώρα Σάββατο 30 Ιουλίου 2022 στις 9 π.μ . Παρακαλούμε φέρτε ένα φτυάρι, σκαπάνη και/ή φτυάρι εάν έχετε.

3 Ιουνίου 2022: Ο τροχός του νερού περιστρέφεται αφού συνδεθεί το κανάλι και το νερό οδηγείται προσωρινά εκεί χρησιμοποιώντας μια αντλία. Το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας που θα προκύψει γύρω στα 35 ευρώ το μήνα θα γίνει περιττό μόλις έχουμε την τελική άδεια νερού για να χρησιμοποιήσουμε το νερό που ξεχειλίζει από τη μεγάλη λιμνούλα του μοναστηριού. Μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες στη σελίδα Projects/Revival of the Mills.

1η Ιουνίου 2022: Η επόμενη ανάθεση εργασίας στο μοναστήρι έχει προγραμματιστεί να γίνει το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022. Περιλαμβάνει περαιτέρω χωματουργικές εργασίες για φωτισμό, αυτή τη φορά στον προαύλιο χώρο της μονής. Παρακαλούμε αποθηκεύστε την ημερομηνία για πιθανή βοήθεια.

31 Μαΐου 2022: Ο υδροτροχός κρέμεται! Οι άνδρες έφεραν τον τροχό του μύλου στη θέση τους με δουλειά ακριβείας.

27 Μαΐου 2022: Η διαδρομή του μοναστηριού Arnsberg ξεκινά στο μοναστήρι Rumbeck και vσυνδέει οκτώ ιερά μέρη της πόλης. Αναπτύχθηκε για να εξερευνήσει αυτά τα μέρη με ποδήλατο. Υπάρχει ένα φυλλάδιο για αυτό και ένα Οδηγός ήχου . Εκτός Ο καρτέρος του Allendorf Friedrich Clute-Simon περιγράφει την άποψή του Στα τέλη του 18ου αιώνα πώς βίωσε την περιοχή. Του Περιγραφή Μπορείτε να ακούσετε για το μοναστήρι Rumbeck εδώ .

25 Μαΐου 2022: Από τις 23 Μαΐου 2022 έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την εγκατάσταση του τροχού του μύλου ειδικά σχεδιασμένου για τον μύλο σιτηρών στο κτίριο. Θα εμφανιστούν και οι θεμελιώδεις τοίχοι του πριονιστηρίου κατά τη διάρκεια της εργασίας; Φωτογραφίες της δουλειάς μπορείτε να βρείτε εδώ.

4 Μαΐου 2022: Μια Μαντόνα (μέγεθος περίπου 70 cm) δωρήθηκε στο μοναστήρι Rumbeck. Μάλλον παραχωρήθηκε σε γειτονικό αγρόκτημα όταν διαλύθηκε το μοναστήρι το 1804 και τώρα έχει επιστραφεί. Μπορεί να υποτεθεί ότι και άλλα εικονιστικά αντικείμενα από τη μονή βρίσκονται στη γύρω περιοχή. Παρακαλείται το κοινό να βοηθήσει στον εντοπισμό του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα αλλαγή ιδιοκτησίας. Ωστόσο, μας ενδιαφέρει να εντοπίσουμε και να καταγράψουμε αντικείμενα τέχνης από το πρώην μοναστήρι.

3 Μαΐου 2022: Η φετινή γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Αυγούστου 2022 στις 7 μ.μ.

2 Μαΐου 2022: Η εργασία ήταν πολύ επιτυχημένη. Οκτώ εργαζόμενοι και ένας μίνι εκσκαφέας κατάφεραν να βάλουν καλώδια και να τοποθετήσουν γλάστρες στην ανατολική και βόρεια πλευρά. Η πλακόστρωση είναι καλύτερη από πριν.

29 Απριλίου 2022: Ο τοπικός Τύπος ανέφερε για τα τρέχοντα έργα μας (Courier Sauerland και Westfalenpost).

Ο σύλλογος υποστήριξης ζητά την ενεργή βοήθειά σας το Σάββατο 30 Απριλίου 2022, 9 π.μ. Παρακαλούμε να έχετε μαζί σας φτυάρια, τσάπες και φτυάρια.

Την ημέρα αυτή, οι άδειοι σωλήνες και τα υπόγεια καλώδια, καθώς και οι γλάστρες για τους χωνευτούς προβολείς δαπέδου θα πρέπει να μπαίνουν στο έδαφος.

5 Απριλίου 2022: Το υλικό για τον φωτισμό του χώρου της μονής (φώτα δαπέδου και περβάζια παραθύρων) είναι πλήρως διαθέσιμο. Η εγκατάσταση απαιτεί κυρίως χειρωνακτική εργασία. Για το λόγο αυτό ο σύλλογος υποστήριξης ζητά ενεργή βοήθεια το Σάββατο 30 Απριλίου 2022, 9 π.μ. Παρακαλούμε να έχετε μαζί σας φτυάρια, τσάπες και φτυάρια. Την ημέρα αυτή, οι άδειοι σωλήνες και τα υπόγεια καλώδια καθώς και οι γλάστρες για τους προβολείς του εδάφους θα πρέπει να μπαίνουν στο έδαφος.

Αγαπητοί άνθρωποι: αυτό που κάνουμε εδώ, το κάνουμε για το χωριό Rumbeck. Παρακαλώ βοηθήστε μας!

Κάτι ακόμα: Δεν χρειάζεται να είσαι μέλος για να κάνεις κάτι για το χωριό!

5 Απριλίου 2022: Πέντε στήλες πρόκειται να στηθούν στον χώρο του μοναστηριού. Στις χαλύβδινες πλάκες (40 εκ. πλάτος, 200 εκ. ύψος) τοποθετούνται πληροφορίες για να εξηγηθούν οι επιμέρους χώροι μοναστηριών (εκκλησία, μοναστήρι, οικία προεστών, οικία προεστών, ξενώνας, ιδιοκτησία μοναστηριού, μοναστική ζωή κ.λπ.). Οι εικόνες, τα κείμενα και οι κωδικοί QR σε περαιτέρω πηγές προορίζονται να παρέχουν εκτενείς πληροφορίες. Η εντολή για την επεξεργασία του περιεχομένου δόθηκε στον Δρ. Herrmanns, ο οποίος έχει ήδη πραγματοποιήσει με επιτυχία συγκρίσιμες εργασίες στο μοναστήρι Wedinghausen.

2 Απριλίου 2022: Στην περιοχή μπροστά από το τείχος των ερειπίων, η πόλη του Arnsberg αφαίρεσε το κάλυμμα του εδάφους και το αντικατέστησε με χαλίκι. Τώρα ο τοίχος μπορεί να ασφαλιστεί και να σφραγιστεί (αν είναι απαραίτητο).

31 Μαρτίου 2022: Ο τροχός μύλου για τον μύλο σιτηρών, που κατασκευάζεται στη νότια Γερμανία, έφτασε τώρα στο Rumbeck και αποθηκεύεται προσωρινά. Οι εργασίες βυθοκόρησης, τα θεμέλια και η τοποθέτηση του τροχού του μύλου θα πραγματοποιηθούν από την εταιρεία Hilgenhaus σύντομα.

21 Μαρτίου 2022: Το σύστημα εξαερισμού για τη μείωση της υγρασίας στην εκκλησία λειτουργεί αξιόπιστα. Όποτε είναι πιο στεγνό έξω παρά μέσα, η εκκλησία αερίζεται αυτόματα. Ως αποτέλεσμα, η υγρασία στην εκκλησία μειώθηκε από περίπου 70-80% σε περίπου 60%. Η υπάρχουσα προσβολή από μούχλα πρέπει να αφαιρεθεί από εξειδικευμένη εταιρεία το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

11 Μαρτίου 2022: Ολοκληρώθηκε η σταθεροποίηση του πίσω τοίχου του κτιρίου του μύλου.

14 Φεβρουαρίου 2022: Ο σύλλογος υποστήριξης ξεκίνησε την υλοποίηση των έργων. Ο τροχός νερού που παραγγείλατε θα παραδοθεί τον Μάρτιο. Ξεκίνησε η σταθεροποίηση του κτιρίου του μύλου. Όσον αφορά τη σήμανση του δαπέδου, τα καθήκοντα έχουν πλέον κατανεμηθεί μετά από προπαρασκευαστικές συζητήσεις με την πόλη. Ταυτόχρονα, το στέγαστρο του λεωφορείου θα αντικατασταθεί από ένα γυάλινο σπίτι, το οποίο στη συνέχεια θα τοποθετηθεί στην ευθεία με τον τοίχο του σιταποθήκης. Η βλάστηση μπροστά από τον τοίχο των ερειπίων θα αφαιρεθεί σύντομα. Στη συνέχεια θα πρέπει να τοποθετηθούν τα καλώδια ρεύματος για φωτισμό. Έχει παραγγελθεί το ηλεκτρολογικό υλικό εγκατάστασης (και για τον φωτισμό της εκκλησίας).

4 Νοεμβρίου 2021: Ο Σύλλογος Υποστήριξης Χωριού και Μοναστηρίου Rumbeck σας προσκαλεί Δημόσια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου 18 Νοεμβρίου 2021 ένα.

25 Οκτωβρίου 2021: Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Arnsberg-Sundern φιλοξενεί ένα το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021 Πεζοπορία με οδηγό διάρκειας πολλών ωρών στη διαδρομή WaldKulTour “Klosterwirtschaft” στο Rumbeck. Οδηγός πεζοπορίας είναι ο Δρ. Ουίλιαμ Στίβενς.

1 Οκτωβρίου 2021: Ο σύλλογος υποστήριξης έλαβε επιχορήγηση 106.390 ευρώ από την περιφερειακή κυβέρνηση από το πρόγραμμα χρηματοδότησης «Heimat-Zeugnis». Πρόκειται για το 90% των προβλεπόμενων δαπανών για την εγκατάσταση του αρχικού μοναστηριακού συγκροτήματος και την ανακατασκευή ενός τροχού μύλου. Η προσωπική εργασία που θα παρασχεθεί είναι 945 ώρες/15 ευρώ, δηλαδή 14.175 ευρώ. Πρέπει να γίνει προσωπική οικονομική συνεισφορά 11.821 ευρώ. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2023. Η πόλη του Arnsberg υποστήριξε τα μέτρα από την έναρξη του σχεδιασμού.

13 Σεπτεμβρίου 2021: Στη γενική συνέλευση της 12ης Σεπτεμβρίου 2021 αναφέρθηκαν οι τρέχουσες δραστηριότητες και επιβεβαιώθηκε το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο στα γραφεία του.

11 Σεπτεμβρίου 2021: Δημοσιεύεται το φυλλάδιο πεζοπορίας και διατίθεται σε τοπικά σημεία πώλησης.

6 Σεπτεμβρίου 2021: Η έκθεση στο Rumbeck είναι ανοιχτή από τις 12 έως τις 10 Σεπτεμβρίου, τα Σάββατα από τις 10 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ. και 14.00 - 17.00 (ακολουθεί εσπερινός).

28 Αυγούστου 2021: Αυτό Πρόγραμμα για την έκθεση των τριών Προμονστρατενσιακών μονών δημοσιεύεται. Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

13 Ιουλίου 2021: Ως ημερομηνία για τη φετινή Γενική συνάντηση ορίζεται: Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021, 5:15 μ.μ. Παρακαλώ σημειώστε. Ακολουθεί η επίσημη πρόσκληση.

12 Ιουλίου 2021: Τα μοναστήρια Arnsberg επισημαίνονται ως μέρος μιας περιφερειακής έκθεσης σχετικά με το Premonstratensian Order. Περισσότερες λεπτομέρειες στο Φυλλάδιο από την Αρχιεπισκοπή του Paderborn.

26 Ιουνίου 2021: Ο ναός του μοναστηριού και το όργανο υποφέρουν από υπερβολική υγρασία λόγω μη χρήσης του ναού. Προς το παρόν λαμβάνονται τεχνικές προφυλάξεις ώστε το κτίριο να αερίζεται διαγώνια σε τακτά χρονικά διαστήματα.

25 Ιουνίου 2021: Ο σύλλογος υποστήριξης έλαβε δύο προθήκες από την εκκλησία St. Mary στο Lippstadt. Αυτά δεν χρειάζονταν πλέον εκεί λόγω ανακαίνισης. Στο Rumbeck, ωστόσο, θα χρησιμεύσουν καλά στην παρουσίαση των εκκλησιαστικών πολιτιστικών θησαυρών τον Σεπτέμβριο.

4 Ιουνίου 2021: η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου 2021 Γενική συνέλευση του συλλόγου υποστήριξης Village and Monastery Rumbeck eV πραγματοποιήθηκε. Η συνάντηση αυτή τη μέρα ακολουθεί αμέσως τα εγκαίνια της έκθεσης στο σπίτι του Χριστοφόρου.

3 Μαΐου 2020
Η ετήσια γενική συνέλευση στις 20 Μαΐου 2020 ακυρώνεται λόγω της τρέχουσας πανδημικής κατάστασης!

2 Απριλίου 2020 , ενημερωτικό δελτίο:
Αγαπητά αγαπητά μέλη,

Σύμφωνα με το καταστατικό της ένωσης μας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτή την επιστολή για να σας προσκαλέσουμε στην ετήσια γενική μας συνέλευση, η οποία θα πρέπει πάντα να πραγματοποιείται το πρώτο εξάμηνο κάθε έτους. Ωστόσο, λόγω της τρέχουσας κατάστασης πανδημίας, δεν θεωρούμε ότι αυτό είναι δικαιολογημένο αυτή τη στιγμή. Το διοικητικό συμβούλιο είχε ήδη ορίσει ημερομηνία τον Μάιο, αλλά τώρα θα το μεταθέσουμε για το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Αυτό είναι ατυχές, καθώς θα θέλαμε να σας είχαμε ενημερώσει λεπτομερώς για τα τρέχοντα έργα του συλλόγου υποστήριξης. Για να σας δώσουμε μια μικρή εικόνα για τη συνεχιζόμενη εργασία, ακολουθεί μια σύντομη επισκόπηση:

1. Το ετήσιο πρόγραμμα του Rumbecker Abendmusiken είναι διαθέσιμο και στις εκκλησίες Rumbecker και Arnsberg. Δυστυχώς, η πρώτη συναυλία έπρεπε επίσης να ακυρωθεί λόγω Corona (είμαστε στην ευχάριστη θέση να επισυνάψουμε το φυλλάδιο ως έγγραφο PDF). Θερμή πρόσκληση για περαιτέρω συναυλίες!

2. Διαμοναστηριακή εκδήλωση με την πόλη Άρνσμπεργκ γίνεται ολοταχώς στις 5/6. Ετοιμάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2020. Στη συνέχεια, τα πρώην Premonstratensian μοναστήρια Rumbeck, Wedinghausen και Oelinghausen μνημονεύουν την 900ή επέτειο από την πρώτη ίδρυση μοναστηριού από το τάγμα από τον St. Norbert στο Premontré το 1120. Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο δραστηριότητες σας περιμένει και στις τρεις τοποθεσίες με εκθέσεις, μουσική, πνευματικές παρορμήσεις. Μια θερμή πρόσκληση και σε αυτό!

3. Παίρνει σάρκα και οστά η φωταγώγηση των ιστορικών μοναστηριακών κτιρίων. Ο πρώτος δοκιμαστικός φωτισμός έχει ήδη γίνει. Βρισκόμαστε τώρα στη διαδικασία καθορισμού των οικονομικών όρων για αυτό το έργο και ανοίγματος κατάλληλων ευκαιριών χρηματοδότησης.

4. Το σιτηρόμυλος και το πριονιστήριο βρίσκονταν στο κτήμα απέναντι από το πάρκινγκ της εκκλησίας, τα οποία κινούνταν και τα δύο από τροχό μύλου. Με την ανακατασκευή του τροχού του μύλου, ο σύλλογος υποστήριξης θα ήθελε να αναβιώσει αυτό το κομμάτι της ιστορίας του μοναστηριού. Αυτήν τη στιγμή αναζητούμε τις πιο υποσχόμενες ευκαιρίες χρηματοδότησης μαζί με την πόλη του Arnsberg.
Οι τρέχοντες περιορισμοί επαφών οδηγούν σε ακύρωση σημαντικών ραντεβού ή τουλάχιστον δυσκολεύουν τον απαραίτητο συντονισμό σε πολλούς τομείς, αλλά εξακολουθούμε να εργαζόμαστε στοχευμένα.
Εμείς – το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου υποστήριξης – θα θέλαμε με αυτήν την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη για την υποστήριξή τους και τις πολλές πολύτιμες προτάσεις. Ευχόμαστε σε όλους ένα ευλογημένο Πάσχα.
Θα σας ενημερώσουμε για την ημερομηνία της γενικής συνέλευσης του 2020 εγκαίρως. Μέχρι τότε, η ιδιαίτερη ευχή μας απευθύνεται σε εσάς και τους αγαπημένους σας,
Μείνε υγιείς!

Εκ μέρους όλου του ΔΣ
Thomas Nobody
................................................ .. ...................................................... ...................................................... .............
15 Μαΐου 2019
Η ετήσια γενική συνέλευση της 20ης Μαΐου 2019 ακυρώνεται λόγω της τρέχουσας πανδημίας!
17 Νοεμβρίου 2018
Ο Σύλλογος Υποστήριξης Χωριού και Μοναστηρίου Rumbeck παραλαμβάνει ένα παλιό ξύλινο βαγόνι.
Το έτος κατασκευής υπολογίζεται ότι είναι περίπου το 1920 έως το 1930.
Στην αρχή το ξύλινο βαγόνι λειτουργούσε με στρατιωτικά λάστιχα από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τον χειμώνα του 2018 ο σύλλογος υποστήριξης θα αποκαταστήσει το παλιό ξύλινο βαγόνι.
Οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν αργότερα.
Θα χαρούμε πολύ να λάβουμε υποστήριξη στη δουλειά.
Οι εθελοντές μπορούν να επικοινωνήσουν με το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.